Fiets- en vogelexcursie Eemland via Huizen-Eemdijk-Theetuin Eemnes

Wanneer
Datum - 23/05/2019
14:15 - 17:00


Fietsboot Eemlijn organiseert samen met Natuurmonumenten een fiets- en vogelexcursie onder begeleiding van een vogelgids. Ga mee en laat je verrassen door de vogels die je ziet!

Van de boot…

Stap in Huizen aan boord (vertrek 14:15) van Fietsboot Eemlijn en vaar naar de polders van Eemland. Terwijl je geniet van een kopje koffie of thee vaar je weg over het Eemmeer. Wie weet spot je wel een lepelaar of een jagende zeearend.

… op de fiets

Na een tijdje varen, legt de boot middenin de polder aan en stap je met de vogelgids op de fiets. De gids neemt je mee in de geschiedenis van het landschap, vertelt over de vogels die je tegenkomt en andere leuke weetjes. Je komt langs waaien, ontstaan na dijkdoorbraken in de tijd van de Zuiderzee. In de rietranden vind je vaak rietvogels als de kleine karekiet en rietgors. In de weidevogelreservaten van Natuurmonumenten barst het in het voorjaar van de grutto’s, scharrelende tureluurs en tuimelende kieviten. Eenmaal op het eindpunt aangekomen, fiets je op eigen gelegenheid verder naar je eigen eindbestemming.

Planning

14:15 uur            Aan boord in Huizen
15:15 uur            Van boord in Eemdijk, start fietsexcursie
17:00 uur            Eindpunt bij Theetuin Eemnes

Kosten

Naast de kosten van deze excursie, betaal je 1 euro voor het pontje bij Eemdijk én op de Fietsboot Eemlijn het standaard tarief voor een vaarticket. Iedere deelnemer ontvangt gratis een kop koffie of thee met een koek, aangeboden door de Eemlijn.