Vogelexcursie Natuurmonumenten vanuit Amersfoort

Wanneer
Datum - 08/06/2019
10:00 - 14:00


Fietsboot Eemlijn en Natuurmonumenten organiseren vandaag een vogelexcursie. Onder begeleiding van een expert van Natuurmonumenten vaar je met ons van Amersfoort naar Baarn. Op de boot krijg je uitleg over de vogels die wij onderweg zien van één of meerdere experts. We vertrekken om 10:00 vanaf de steiger in de Eemhaven. Als je een verrekijker hebt is het leuk die mee te nemen.

Vanaf Baarn fietsen we langs de Eem, onder de A1 door en via de Geerenweg naar Buitenvaart Zuid. Weidevogels kijken bij dit terrein van Natuurmonumenten. Dan via de Eemnesser Sluis fietsen  we langs de Eem en gebied Buitenvaart Noord met hopelijk vele weidevogels en vanaf het hoger gelegen picknickbankje  uitzicht op  plasjes met waarschijnlijk ook kluten en diverse eendensoorten.

Daarna verder naar de pont over de Eem naar de oostkant en vervolgens in noordelijke richting naar de Palendijk.  Deze van dichtbij bekijken. Onderweg vanaf Baarn zijn we waarschijnlijk behalve weidevogels ook tal van andere vogels tegengekomen met een grote kans op roofvogels zoals buizerd, torenvalk en bruine kiekendief.

Na de Palendijk verder naar de plasjes van waterbedrijf Vitens langs de Westdijk. Uitleg over ontstaan en geschiedenis en vogelrijkdom van deze plasjes.

Rond 12.30 uur hier klaar en dan kan men kiezen uit drie mogelijkheden:

Naar vertrekpunt van de Fietsboot (haven van Spakenburg) en om 14.15 uur mee terugvaren naar Amersfoort.

– Naar de markt in Spakenburg en daarna naar vertrekpunt van de Fietsboot (haven van Spakenburg) en om 14.15 uur mee terugvaren naar Amersfoort.

– Mee doorgaan met de fietstocht naar de Vebowand Bunschoten, een kunstmatige oeverzwaluwenwand van 140 meter lengte. Hier naar de oeverzwaluwen kijken en daarna rond 13.30 uur op de fiets terug naar Amersfoort.

Kosten: naast de kosten voor een ticket voor Fietsboot Eemlijn zijn er kosten voor de begeleiding van Natuurmonumenten.

Meer informatie en inschrijven via de website van Natuurmonumenten.