Vogelexcursie Natuurmonumenten vanuit Huizen

Wanneer
Datum - 21/04/2019
14:15 - 18:15


Fietsboot Eemlijn en Natuurmonumenten organiseren vandaag een vogelexcursie. Onder begeleiding van een expert van Natuurmonumenten vaar je met ons van Huizen naar Eemnes. Op de boot krijg je uitleg over de vogels die wij onderweg zien van één of meerdere experts. We vertrekken om 14:15 vanaf de haven in Huizen. Als je een verrekijker hebt is het leuk die mee te nemen.

Met een vogeldeskundige op de Fietsboot varen van Huizen via het Gooimeer en de Stichtse Brug naar het Eemmeer. Het Eemmeer, met daarin eiland de Dode Hond, is een speciaal rust- en broedgebied voor vogels. De boot mag er slechts op gepaste afstand langs varen, maar ongetwijfeld zijn er toch diverse watervogels, mogelijk visdiefjes en heel misschien een zeearend te zien.

Vervolgens vaart de boot de rivier de Eem op.

Rond 15.30 uur in Eemnes met de fiets aan wal. In de Eemnesser polders gaat het dankzij de inspanningen van Natuurmonumenten en een groot aantal boeren behoorlijk goed met de weidevogels. De fietstocht gaat langs een paar van de mooiste plekjes en langs het grote Weidevogelreservaat van Natuurmonumenten.

Eerst langs de Eem en Buitenvaart Zuid. Mogelijk ook rietvogeltjes zoals kleine karekiet, rietgors en heel misschien een blauwborst.  Vanaf een picknickbankje uitzicht op plasjes met vele (weide) vogels waaronder waarschijnlijk kluten. Langs de historische Eemnesser Sluis naar het Weidevogelreservaat met heel veel soorten. Vast en zeker grutto’s, kieviten en tureluurs en mogelijk gele kwikstaart en graspieper. Ook onderweg is er grote kans op roofvogels zoals buizerd, torenvalk en bruine kiekendief.

Rond 17.00 uur afsluiting bij de Theetuin (dan net gesloten)

Kosten: naast de kosten voor een ticket voor Fietsboot Eemlijn zijn er kosten voor de begeleiding van Natuurmonumenten.

Meer informatie en inschrijven via de website van Natuurmonumenten.