Panel

Route

Welkom

Langzaam vaart de boot de Eemhaven uit. Langs de woonboten, onder een brug door. Wég van de drukte van de stad. Het landschap wordt steeds weidser en stiller. Kijk daar… een roeiboot. Een koe laat zich horen. In de verte lopen schapen. Wat een mooie vergezichten. "Haal jij even een kopje koffie, beneden?" Gewoon genieten. We varen onder de autosnelweg A1 door. De rivier meandert door het landschap. Wolken, wind, watervogels.....

 

Dit is de sfeer op de fietsboot van de Eemlijn. Bij elke opstapplaats kun je op- én afstappen en zo je eigen fietsroute bepalen. Eérst fietsen kan ook, neem je daarna de fietsboot, dan kom je uitgerust thuis. De fietsboot van de Eemlijn wordt volledig gerund door 50+ vrijwilligers. De Eemlijn is een niet-commerciële stichting.

Boot

Het vaarschema, Stichting Eemlijn en de boot.

Het vaarschema voor 2018:


 

15 apr t/m 14 juni

15 juni t/m 14 sept

15 sept t/m 15 okt

na 15 oktober


Maandag

-

Spakenburg

-

-

Dinsdag

-

Huizen

-

-

Woensdag

Spakenburg

Spakenburg

Spakenburg

-

Donderdag

Huizen

Huizen

Huizen

-

Vrijdag

-

Spakenburg

-

-

Zaterdag

Spakenburg

Spakenburg

Spakenburg

-

Zondag

Huizen

Huizen

Huizen

-

De fietsboot Eemlijn vaart niet op maandag. dinsdag en vrijdag tijdens het voorseizoen(15 april t/m 14 juni) en het naseizoen(15 september t/m 15 oktober).  Op tweede Paasdag (indien na 14 april), tweede Pinksterdag en Koningsdag wordt gevaren volgens het schema van het hoogseizoen.

Het is een lijndienst: Amersfoort-Soest-Baarn-Eemdijk-Huizen of  Spakenburg en 's middags dezelfde route terug.                                                                                                               

Meer informatie bij: Tijden.

Elke dag is er één vaarttocht en die begint én eindigt in Amersfoort.

Bij elke opstapplaats kun je in- of uitstappen (met of zonder fiets).

 

De Eemlijn:

Na een geslaagde praktijkproef van 8 weken in 2001 is in 2002 de Stichting Eemlijn opgericht. Deze oprichting is mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeenten gelegen langs de rivier de Eem en door schenkingen van bedrijven en particulieren, waardoor de boot aangekocht kon worden. Op de boot is een plaquette bevestigd met alle namen van de schenkers. Sinds de oprichting door 50+vrijwilligers vervoert de Eemlijn jaarlijks tussen de 8.000 en 10.000 passagiers. In het seizoen van 2013 werd de 100.000ste passagier verwelkomd in de haven van Huizen. Daarmee heeft fietsboot Eemlijn zichzelf bewezen als een toeristische attractie voor fietsers en wandelaars in de Eemvallei en 't Gooi.
 

De boot:

Het schip is in 1929 gebouwd op de scheepswerf van de firma van Goor en Spiekman te Zwartsluis en is gedoopt met de naam "Stad Genemuiden". De wanden zijn dubbel geklonken voor zwaar water. In de vaart genomen als veerboot, werkschip en daarna weer als veerboot tussen Genemuiden en Zwartsluis. In 2002 is de boot omgebouwd tot Fietsboot (foto hieronder) met schuifdeuren en een andere opbouw. Als aanvulling is in 2003 een boegschroef geplaatst.  In 2010 is er een nieuwe hoofdmotor ingebouwd van het merk: Scania 170 pk én een hydraulische stuurbekrachtiging. 18 oktober 2017 is het schip van Amersfoort naar Vreeswijk gevaren, om daar op de Museumwerf, uit het water gehaald te worden en gekeurd door een Expert van de Scheepvaartinspectie. Daar hebben onze vrijwilligers, samen met vrijwilligers van de Museumwerf, het hele schip onder handen genomen onder leiding van enkele experts. Het schip is daarmee weer goedgekeurd voor de komende jaren en 2 februari 2018 kwamen we feestelijk de haven van Amersfoort weer binnengevaren, klaar voor een nieuw seizoen.

 

Een video sfeerbeeld: (zet het geluid aan)

Fietsboot Eemlijn Vaarschema
Fietsboot Eemlijn Vaarschema
Fietsboot Eemlijn Vaarschema
Fietsboot Eemlijn Vaarschema
Fietsboot Eemlijn Vaarschema
Fietsboot Eemlijn vaarschema
Eemlijn
Spakenburgse dag
Spakenburgsedag2
Spakenburgsedag3
Eemconcert
Eemconcert 2

Contact

Tijdens vaardagen

van 9.00 tot 18.00

06-51 94 22 79

Vagenkamp 18

3828 JL  Hoogland